25 Februari: De Reijmerstok Omloop

Op een frisse zaterdag , daags voor carnaval , verzamelde zich een negental fietsers bij Chrit. De zon was van de partij en maakte het na een nachtje vorst enigszins aangenaam. Er waren slechts 2 mannen van de oude glorie present. We zijn dan ook gezamenlijk vertrokken voor een ritje van 70 km via Banholt.

Al snel echter sloeg Math een andere richting in . In een rustig tempo werden de eerste kilometers afgewerkt. Ondanks het rustige tempo vielen er toch regelmatig gaten in de groep waardoor het begin een beetje rommelig verliep. Ter hoogte van Terstraten had ook Jos Heuts aansluiting gevonden. Er stond een pittige en koude wind tegen. Vanaf Klimmen namen Jos Heuts en John de koppositie in. Eindelijk hadden we de juiste mannen op kop en verliep het richting Gulpen in een goed georganiseerde groep met een prettig tempo.  Hoewel de hoogtemeters en de benen  van diverse anderen anders deden vermoeden ,  bereikten we  volgens Peter op de parallelweg van de gulperberg pas de eerste beklimming. Blijkbaar voel je met superbenen geen hoogteverschillen. Op weg naar Reijmerstok werden we ingehaald door een trio. 1 racefiets ,1 mtb en 1 gewone fiets. Enkele Tcsteiners kropen erachter. De twee gasten op de mtb en racefiets onderhielden een strak tempo maar sloegen halverwege rechtsaf , waarna John op kop goed doorreed. Vlak voor de top kwamen echter weer de superbenen van Peter langszij en in een spannende sprint probeerde hij als eerste boven te zijn. Iedereen was danig onder de indruk van deze sterke en vooral slimme actie. Behalve John…

Nadat we in Banholt koffiepauze hadden gehad gingen we ,gesteund door een sterke wind , richting huiswaarts . Ook nu waren het weer de superbenen van Peter die met een strakke rugwind en bergaf het tempo bepaalden. Dit had wel tot gevolg dat de groep uitelkaar viel ,maar niemand die daar over klaagde.

Op het allerlaatste bergje werd Peter de Grote dan toch nog even op zijn plaats gezet door iemand die nog sterker en nog slimmer bleek te zijn. Eind goed ,al goed!