Reijmerstok/Reijmerstok

Prachtig weer op de laatste dag van oktober zorgde ervoor dat ook de groep Oude glorie de route Reijmerstok had gekozen ipv het kortere rondje via Eijsden. Daar het de laatste kans was om te scoren voor de TC Stein Award stond de gehele top 8 op het appél. Natascha had de hele nacht niet geslapen omdat ze vol spanning zat vanwege het feit dat ze kans had op de 1ste plaats bij de “Dames”.

Tot haar grote opluchting was ze deze ochtend de enige vrouw aan de start wat tot de volgende stand in het vrouwenklassement opleverde:

 1. Natascha T. (alias de Bee van Bee): 24x
 2. Alle andere dames samen: 0x

Daar ondergetekende naar de pré opening van café de Poart (één van de subsponsoren) was geweest (iemand moet toch deze ondankbare taak op zich nemen) werd in een goed te volgen tempo de eerste 25 kilometers afgelegd. Daarna vond Jos H. het wel welletjes en zette zich resoluut op kop, Het gezellig babbelen onderweg was meteen gedaan en iedereen probeerde zijn adem zo goed als mogelijk te sparen en de korte klimmetjes te overleven.

De Euverem-Reijmerstok klim werd met een gemiddelde van 31 km/h omhoog gereden en dat zonder noemenswaardige rugwind. (echter wel in een soort vacuum wat achter Jos ontstaat als hij op kop zit maar dat terzijde)

Op de pauzeplaats was de B ploeg al aanwezig en de meest geharde leden en tevens ex-militairen Chrit, Dave en Math hadden plaats genomen op het buitenterras, een unicum voor 31 oktober. De “watjes”, tevens de slimmeren, zaten binnen gezellig aan de vlaai.

Op Chrit zijn fiets was afgelopen week sabotage gepleegd, notabene door een ex clublid Giel B (wonende te Urmond), waardoor hij, Chrit, de eerste 35 kilometer geheel uit het zadel heeft moeten fietsen. Gelukkig zag René de F. (ook uit Urmond…..) uiteindelijk wat er aan de hand was en omdat hij toevallig (of niet?) het juiste materiaal bij zich had heeft hij het euvel verholpen. De zaak wordt nog verder uitgezocht door het bestuur of hier wel dan niet opzet in het spel is.

Na de pauze werd de groep opnieuw gehusseld en herverdeeld. John en Eric hadden andere plannen voor de middag en reden gezamelijk de oorspronkelijke route naar huis,

Gied en Jan hadden ook hun doel bereikt door het consolideren van hun positie in het Award-klassement en waren het dernie-rijden achter Noppie Koch waarschijnlijk beu waarna ze hun rit uitreden in de B groep met een relax tempo….. dachten ze. Math V. dacht hier echter anders over en organiseerde langs het water een ware ploegenachtervolging. Gied wist dit schijnbaar al en koos wijselijk het hazepad door voor Maastricht af te slaan. Gelukkig reed Dave net op tijd lek waardoor Math afzag van verdere pijniging van de groep O.G.

Jo C., Peter S., Jos P. en H. hadden wel de smaak te pakken en plakten er een extra lus via Ulvend aan vast. Omdat Jo C. zijn oude knoken begonnen op te spelen is er besloten om het hooggebergte links te laten liggen en is er hoofdzakelijk via een vlak parcours naar huis gereden. Omdat Jos H. niet onder de 30 km/h gem. thuis wil komen hebben we niet veel meer als het achterwiel van hem gezien en reste ons niet veel meer als naar huis te stayeren. Peter S. had nog een enkel helder momentje maar het bleef bij een povere poging van een paar kilometer kopwerk. Na het passeren van diverse wielergroepen waren we na 90 km met een gem. van 29.6 weer terug in Stein. Een mooie afsluiter van het seizoen 2015!

3 thoughts to “Reijmerstok/Reijmerstok”

 1. Als Jo C. al oude knoken heeft kunnen die van mij al naar het archeologisch reservaat.
  Als jullie Jos nu een beetje hadden geholpen, waren de 30 km gemiddeld wel mogelijk geweest. Allemaal even overnemen en het tempo nog 5 km opvoeren!! Jos kan dan even uitrusten en daarna het tempo nog 5 km opvoeren!!!!
  De Belgische wielerverslaggever Jose de Cauwer zegt altijd: eerst het bordje van de anderen laten leegeten en dan pas zelf wat doen. Maar het geluk van onze groep is dat het bordje van Jos nooit leeg wordt.
  Het was een mooi seizoen en de groep “Oude Glorie” was een groot succes.
  Vanaf volgende week vertrek om 11.00 uur. In overleg kan de groep weer worden opgesplitst, maar dat regelt zich waarschijnlijk vanzelf.
  Ik ben benieuwd of de “jonge” garde zich volgend seizoen weer kan motiveren om aan de start te verschijnen, want het spreekwoord is: het werk gaat voor het meisje.

  Groet,

  Jan od Camp

 2. Hallo Jan,

  Ik heb ze allemaal uit de wind gehouden behalve Jos H. want die reed voor mij.
  Maar dat wordt natuurlijk niet gewaardeerd.

Reacties zijn gesloten.