Zaterdag 7 April: Mathias Cours

Voor zaterdag 7 April staat de Mathias Cours op het programma. Volgens het Rittenprogramma is dit een licht bergachtige rit met een lengte van slechts 70km. De route is als volgt gepland: Geverik, Meerssen, Bemelerberg, Gasthuis, Margraten, IJzeren, Sibbe, Geulhemmerberg, Meerssen, richting Ulestraten, Waterval, Ulestraten Oensel, Ulestraten, Schietecoven, Kasen, Catsop, Stein.

Mathias_cours

Met behulp van de software Garmin Mapsource Metroguide Europe heb ik deze route proberen te programmeren en kwam ik niet verder tot een lengte van slechts 58.4km, gezien de onaantastbare accuratesse van ons officieel rittenprogramma ga ik er dan ook van uit dat nevenstaand kaartje voor de rit niet 100% juist is maar slechts een indicatie van de route is. Wat opvalt is dat de weg "Humcoven" tussen Ulestraten en Meerssen tijdens deze route blijkbaar 3 keer wordt aangedaan wat een unicum is in ons rittenprogramma.

Zoals al in het ritten programma vermeld bevat deze rit een aantal (minder zware) hellingen.  2 van deze hellingen zijn toch nog terug te vinden op de site http://klimmeninlimburg.info en dit betreft de Bemelerberg en de Wijngaardsberg in Waterval.

Dit plaatje is ook in Google Earth beschikbaar: Download mathias_cours.kmz

Voor degene die geinteressereert zijn heb ik de hoogte profielen van deze 2 beklimmingen bijgevoegd.

Bemelerberg1_graph_1

Met dank aan de website http://klimmeninlimburg.info een interessante site met een ranglijst op zwaarte waar de meeste hellingen in limburg zijn terug te vinden.

Wijngaardsberg_graph_1